пятница, 20 марта 2020 г.

Завдання 2 тижня дистанційного навчання

Шановні студенти групи 4-АФ! 
  Вам необхідно виконати завдання та надіслати на електронну адресу для перевірки 26.03.2020. Обов'язково!!!!
Електронна адреса: kroshka68@gmail.com
      Після перевірки Вам буде повідомлено про отриману оцінку.


Завдання

1. Опрацювати матеріал лекції. Надати короткий коментар у блозі

2. Передивитися презентацію "Механо- та трудотерапія". Розробити власну. Надіслати для перевірки

3. Передивитися відео. Надати коментар
Відео 1

Відео 2

Відео 3

Відео 4

Відео 5


4. Опрацювати матеріал. Надати коментар
Трудотерапія http://russia.tv/video/show/brand_id/10967/episode_id/180074/video_id/55339/

48 комментариев:

  1. Задание 1
    Упражнения в воде сочетают в себе силовую и аэробную нагрузку. В воде мы преодолеваете сопротивление воды, однако почти не устаем,что приемливо для людей с разными заболеваниями,поэтому упражнения можно выполнять достаточно долго.Механотерапия-достижения современной физиологии,которое позволяет рассматривать механотерапию как эффективное средство лечебно-профилактического воздействия на организм здорового и больного человека.Трудовая терапия - составная часть физиотерапии - использует трудовые процессы с лечебной целью. Физиотерапевтические процедуры помогают устранить или уменьшить физические недостатки путем укрепления мышц, увеличения объема движений в суставах и улучшения координации,так что даже повседневное выполнение дел в быту,является так же своеобразной трудотерапией.
    А знание особенностей лечения ЛФК детей,поможет нам укрепить и поддержать здоровый образ своего малыша.

    ОтветитьУдалить
  2. Опрацювавши лекційний матеріал ,я ознайомилась з використанням вправ у воді, механотерапією та трудотерапією.

    ОтветитьУдалить
  3. Задание 3
    Забавные на вид тренажеры,но и конечно полезны в своем использовании,Г.Цандер постарался,разработавши специальные аппараты, которые давали возможность более точно Вдозировать упражнения без помощи рук методиста.
    Есть конечно и современные тренажеры,но старые,которые работают уже более века, так же не уступают новым технологиям.Аппараты Цандера не только радуют своим старинным дизайном,но и помогают восстановить здоровье.

    ОтветитьУдалить
  4. Переглянувши відеоматеріал ,я дізналася ,як за допомогою механотерапіі відбуваеться відновлення рухливості в суглобах, полегшення рухів і зміцнення мязів, підвищення загальної працездатності ,а саме використання різноманітних тренажерів.Деякі з тренажерів я б теж хотіла би опробувати.Пізнавальний матеріал,дякую.

    ОтветитьУдалить
  5. Задание 4
    " Терпение и труд - все перетрут " главное верить в свое выздоровление,и чтоб близкие были рядом.

    ОтветитьУдалить
  6. Відео "Механотерапія"
    Просмотрев видео,я узнала историю возникновения "механотерапии" увидела какие приборы используются для ритмических повторений физических упражнений.
    Несколько тысяч отдыхающих ежегодно с помощью аппаратов-тренажеров поправляют здоровья. Мало того, занимаясь на них, получают эстетическое удовольствие.
    Аппараты-тренажеры приносили и приносят пользу страждущим людям, приезжающим на лечение в Ессентуки.
    Очень поразила что ессентукская механотерапия - единственная в мире и что ей уже больше 100 лет,очень жаль если из неё сделают музей и люди не смогут лечиться там...(

    ОтветитьУдалить
  7. "Трудотерапия"
    Человек, после тяжелых болезней и травм нуждается в процедурах по реабилитации. Трудотерапия, казалось бы мало подходит для таких целей. Но на самом деле, это действенный и эффективный метод восстановления больных, который назначается с первых дней восстановительного процесса больного. С помощью трудотерапии удается восстановить нарушенные двигательные функции, помочь больному осознать возможность возвращения к трудовой деятельности, часто по своей специальности.

    ОтветитьУдалить
  8. Механотерапія — лікування фізичними вправами, виконуваними за допомогою спеціальних апаратів. Точно спрямовані та суворо дозовані рухи, метою яких є відновлення рухливості у суглобах і зміцнення сили м'язів, діють локально на тканини, підсилюють лімфо- і кровообіг, збільшують еластичність м'язів і зв'язок, повертають суглобам властиву функцію.
    Механотерапія – дозовані, ритмічно повторювані фізичні вправи на
    спеціальних апаратах або приладах з метою відновлення рухливості в суглобах (апарати маятникового типу), полегшення рухів і зміцнення м’язів (апарати блокового типу), підвищення загальної працездатності (тренажери).
    Використання механотерапії сприяє поліпшенню крово- і лимфообігу, обміну речовин у м’язах і суглобах, відновленню їх функцій. Вправи на тренажерах спричиняють збільшення ударного і хвилинного об’єму крові, поліпшення коронарного кровообігу і легеневої вентиляції, підвищення фізичної працездатності. Методика механотерапії диференціюється відповідно до анатомо-фізіологічних особливостей організму і клінічних форм пораження. При цьому враховується активність процесу, стадію, давність захворювання, міра функціональної недостатності ураженого органу, течія процесу.Під час занять на тренажерах слід дотримуватися таких основних правил:
    а) фізичне навантаження повинно мати переривчастий характер;
    б) фізичне навантаження повинно зростати в процесі лікування поступово. Кожному хворому індивідуально визначають потужність роботи на тренажерах, час і кількість занять на тиждень, тривалість курсу.

    ОтветитьУдалить
  9. Працетерапія – це активний метод відновлення порушених функцій і
    працездатності хворого за допомогою трудових операцій. Він відновлює м’язову силу і рухливість суглобів, нормалізує кровообіг і трофіку, пристосовує і тренує пацієнта для використання в оптимальних умовах порушених функцій. За допомогою трудової терапії у хворого розвивається увага, укріплюється надія на видужання.
    Призначають при захворюваннях опорно-рухового апарату, неврологічних, психічних розладах. Використовують такі види праці, як столярку, гончарку, виготовлення квітів, плетіння корзин, роботи в саду, на городі.
    Виділяють 5 трудових режимів ( Третяков С.В., 1981р.):
    0 – режим тимчасового невідвідування хворим відділення трудотерапії;
    1 – палатний режим: хворий займається трудотерапією в палаті;
    2 – учнівський режим: хворий вивчає рекомендований вид праці;
    3 – режим скороченого робочого дня: по медичних показах хворому подається скорочений робочий день на 1 год., додаткові перерви в роботі;
    4 – режим повного робочого дня з обмеженням виду робіт;
    5 – режим повного робочого дня.Показання для працетерапії:
    поранення м'яких тканин у стадії грануляції та епітелізації;
    млявий перебіг процесу одужання;
    травми опорно -рухового апарату, супроводжувані ригідністю і контрактурою суглобів;
    обширні рубцювання;
    гіпо- і атрофія м'язів і зменшення м'язової сили;
    захворювання обміну речовин, що вимагають збільшення м'язової сили; захворювання серцево-судинної системи, дихального апарату, нервової системи з мляво перебігають паралічами, парезами і психічними захворюваннями.
    Протипоказання для працетерапії:
    захворювання в гострій стадії,
    висока температура,
    небезпека кровотечі,
    інфільтрації і набряки м'яких тканин.

    ОтветитьУдалить
  10. Трудотерапия, трудова терапія – лікування різних фізичних і психічних захворювань з допомогою залучення хворих до визначених видам діяльності; це дозволяє хворим постійно бути зайнятими роботою та досягти максимальної незалежності переважають у всіх аспектах їх повсякденні. Види праці, яких залучається хворий, спеціально підбираються в такий спосіб, щоб максимально використовувати здібності кожної людини; у своїй завжди необхідно враховувати його потреби та схильності. До таких видам діяльності ставляться: виготовлення виробів із дерева і металу, розпис виробів із глини та інші художні промисли, домоведення, різні соціальні навички (для психічнохворих людей) і активний дозвілля (для престарілих). До трудотерапії також належить процес освоєння механічних засобів пересування і адаптація до життя жінок у домашніх умовах.

    Механотерапія - це використання фізичних вправ в лікувальних цілях з допомогою спеціальних апаратів і приладів.
    Застосування механотерапії дає можливість швидше відновлювати рухову функцію. Через обмеженість місцевого впливу механотерапії є доповненням до лікувальної гімнастики.
    Механотерапевтические апарати (конструкції Цандера, Крукенберга, Герца, Каро, Степанова та ін) працюють за принципом блоку або маятника. Наприклад, апарати Цандера побудовані за принципом двуплечевого важеля, забезпечені опором, величину якого можна змінювати довжиною важеля. За допомогою цих апаратів упражняют окремі групи м'язів. Апарати Крукенберга, Каро, Степанова працюють за принципом балансуючого маятника, здійснюючи качаючі руху в суглобах (створюється ритмічність рухів і дозоване опір).

    ОтветитьУдалить
  11. Трудотерапія (грец. therapeia — лікування) — науково обґрунтована лікарями і психологами система методів лікування працею, як основний шлях реабілітації не тільки хворої особистості і особистості хворого, але і його організму шляхом психосоматичних взаємодій.
    Трудотерапія для нижньої кінцівки
    - їзда на велосипеді
    - гра у футбол
    - присідання
    - копання городу
    - танці
    Після травм нерідко відзначаються функціональні порушення кисті. Це в першу чергу стосується хворих з внутрішньосуглобових, а також діафізарних переломами кісток верхньої кінцівки, особливо що поєднуються з пошкодженням судин, нервів і сухожильно-зв'язкового апарату. Багато з таких хворих стають інвалідами. Тому питань трудової реабілітації в післяопераційний період приділяється виняткова увага
    Завдяки цілеспрямованому характером трудових операцій мобілізуються зусилля хворого на активну вироблення нових або відновлення старих трудових навичок. Особливу увагу при цьому приділяється відновленню координації рухів, м'язової сили та об'єму рухів в суглобах пальців і кисті, протиставлення першого пальця іншим пальцях кисті. При визначенні обсягу і змісту заняття враховують характер та локалізацію травми, час її виникнення, ступінь порушень, професію, стать і вік хворих. Трудова реабілітація в більшості випадків поєднується з лікувальною гімнастикою, масажем, тепловими процедурами та механотерапією. Важливою ланкою трудотерапії є тонізуючий, зміцнюючий лікування общенаправленного дії, а також психологічні моменти (мобілізація волі хворих і концентрація їх уваги на максимальному відновленні працездатності). У нерішучих осіб, а також пацієнтів з нестійкою психікою, які не вірять в свої сили, результати лікування менш сприятливі, ніж у витривалих і цілеспрямованих хворих. Під впливом праці поліпшуються діяльність нервово-м'язового апарату, функція внутрішніх органів. Праця сприятливо впливає на психіку хворого. Відновне лікування спрямоване насамперед на активізацію тимчасово зниженою у хворого функції того чи іншого відділу опорно-рухового апарату. Підбір трудових операцій носить індивідуальний і цілеспрямований характер, що передбачає розвиток тимчасово втрачених (знижених) рухових можливостей. Обсяг трудових операцій визначають після ретельного аналізу вихідних функціональних можливостей ушкодженого органу, а також з урахуванням біомеханічних його особливостей. Під наглядом методиста, який також здійснює періодичну перевірку функціональних можливостей пацієнтів, хворі виконують цілеспрямовані трудові операції, які зміцнюють силу м'язів, збільшують обсяг рухів у суглобах, поліпшують хапальну функцію кисті і т. д.
    Якщо в результаті травми виникає анатомічний дефект (ампутація або відрив пальця, кисті), у завдання трудотерапії входить вироблення компенсації наявного порушення шляхом освоєння спеціального робочого протеза.

    ОтветитьУдалить
  12. Механотерапія
    Засоби механотерапії використовуються для розвитку сили м'язів, покращення координації рухів та формування правильного рухового стереотипу. Тренування м'язів нижніх кінцівок проводиться за допомогою апаратів важільного типу. Шляхом підбору довжини важелів, маси обтяження та кількості повторів забезпечується оптимальний тренувальний режим.
    Для розвитку сили та витривалості м'язів верхніх кінцівок переважно застосовуються апарати блокового типу.

    Для формування правильного стереотипу рухів та покращення координації проводяться заняття на біговій доріжці та велотренажері. Використовуються також апарати типу віброекстензора, у яких дозована дія тепла, вібрації та механічного масажу паравертебральних зон сприяє проведенню мобілізації суглобів хребта.

    ОтветитьУдалить
  13. Механотерапія — комплекс лікувальних, профілактичних та відновлювальних вправ за допомогою спеціальних засобів (апарати, тренажери) на покращення рухливості суглобів, окремих м'язів та їхніх груп задля збільшення функціональної адаптації хворого.

    Механотерапія є важливою складовою фізичної реабілітації через її тонізуючий та трофічний (заміщення та компенсація утвореного дефекту шляхом регенерації) впливи на опорно-руховий апарат людини, формування функціональних компенсацій, зворотнього сприятливого розвитку атрофічних та дегенеративних процесів, нормалізування функціональної цілісності та діяльності організму.

    Механотерапію використовують як основний засіб реабілітації, так і допоміжний при застосуванні ЛФК, лікувальної гімнастики, масажу та фізіотерапії. Це зумовлено кращою локалізацією дій відповідних вправ, регулювання коливань, навантажень, стягнення-розтягнення м'язів, рухів та загальної кількості роботи на кожній окремій ділянці під пильним оком фізичного реабілітолога та відповідного лікаря.

    ОтветитьУдалить
  14. Трудотерапия психически больных — область медицинской практики, пограничная между психиатрией, клинической психологией и психологией труда, центральной задачей которой является адаптация психически больного к социуму посредством его включения в активную трудовую деятельность, моделируемую в стационаре или на производстве.
    При трудотерапии надо ориентироваться на доступные больному виды труда и его зону ближайшего развития (по Л. С. Выготскому). Для этого используется особая модификация профессиографии (Геллерштейн).

    Принципы использования трудотерапии:

    Труд больных должен быть результативным, и больной должен видеть результаты своей деятельности.
    Необходим индивидуальный учёт выработки больных.

    ОтветитьУдалить
  15. Механотерапія — комплекс лікувальних, профілактичних та відновлювальних вправ за допомогою спеціальних засобів (апарати, тренажери) на покращення рухливості суглобів, окремих м'язів та їхніх груп задля збільшення функціональної адаптації хворого.

    Механотерапія є важливою складовою фізичної реабілітації через її тонізуючий та трофічний (заміщення та компенсація утвореного дефекту шляхом регенерації) впливи на опорно-руховий апарат людини, формування функціональних компенсацій, зворотнього сприятливого розвитку атрофічних та дегенеративних процесів, нормалізування функціональної цілісності та діяльності організму.

    Механотерапію використовують як основний засіб реабілітації, так і допоміжний при застосуванні ЛФК, лікувальної гімнастики, масажу та фізіотерапії. Це зумовлено кращою локалізацією дій відповідних вправ, регулювання коливань, навантажень, стягнення-розтягнення м'язів, рухів та загальної кількості роботи на кожній окремій ділянці під пильним оком фізичного реабілітолога та відповідного лікаря.

    ОтветитьУдалить
  16. № 1
    Дети, регулярно выполняющие упражнения в воде, меньше болеют и легче переносят любые нагрузки. Занятия в бассейне можно начинать почти с самого рождения малыша. Но даже если с ребенком не занимались плаванием в грудничковом периоде, водные процедуры полезно получать и после первого года жизни.
    Только важно это делать при полном понимании физиологии малыша.
    № 2
    Эти изобретения вызывают восторг.Особое впечатление от механических масажеров спины.Уводовольствие и польза довольно редкое сочетание.

    ОтветитьУдалить
  17. № 3-4
    Для людей с малой подвижностью механотерапия просто находка.
    Механотерапия является одним из вспомогательных средств лечебной физической культуры и для обеспечения более полного и разностороннего физиологического действия на организм больного, она должна сочетаться с применением утренней гигиенической гимнастики, лечебной гимнастики, дозированной ходьбы и спортивными упражнениями в соответствии с назначенным режимом движения

    ОтветитьУдалить
  18. № 5
    Специалисты по трудотерапии обучают пациентов навыкам самообслуживания и выполнения повседневных дел. Так, например, людей с ампутированной рукой учат самостоятельно одеваться и готовить пишу. При этом могут быть задействованы специальные приспособления, облегчающие жизнь инвалидов в домашней обстановке.
    Специалисты по трудотерапии оказывают практическую помощь и эмоциональную поддержку в обществах и социальных службах, созданных для людей с ограниченными возможностями.
    Занятия по трудотерапии при участии и помощи врача позволяют снять состояние напряженности и беспокойства у психических больных. Занятость, концентрация внимания на выполняемой работе отвлекают их от болезненных переживаний.

    ОтветитьУдалить
  19. Каждый человек жив полноценной жизнью даже не задумывается о тех преградах которые могут быть у него на пути , так попав в катастрофу или получив любую другую болезнь не хочется ставить на себе крест, спасибо тем людям которые стараются вернуть человеку полноценную жизнь придумав такие тренажеры и методики восстановления организма для полноценной жизни. Очень познавательный и ценный материал для нас!

    ОтветитьУдалить
  20. Механотерапия – це лікування вправами, що їх пацієнтам із допомогою спеціально сконструйованих апаратів для пасивної розробки кінцівок. Вправи впливають на той чи інший суглоб чи групу м'язів і може бути дозованим щодо амплітуди руху, сили опору і темпу з допомогою спеціальних пристосувань.
    Механотерапия одна із допоміжних засобів лікувальної фізичної культури та задля забезпечення більш повного та різнобічного фізіологічного впливу на організм хворого, вона повинна переважно поєднуватися із застосуванням ранкової гігієнічної гімнастики, лікувальної гімнастики, дозованої ходьби і спортивними вправами відповідно до призначеним режимом руху.

    ОтветитьУдалить
  21. Трудова терапія ґрунтується на тонізуючому та активирующем дії праці на психофізіологічну сферу людини. Тривала бездіяльність розслаблює людину, викликаючи стан детренированности. Робота піднімає життєвий тонус, будучи природним стимулятором. В результаті довго поточного захворювання у людини знижуються енергетичної галузі. можливості не тільки внаслідок хвороби як такої, але і внаслідок бездіяльності. Небажаний психич. ефект дає і тривала соц. ізоляція непрацюючого людини.
    Використання праці в процесі лікування - завдання, що вимагає мед. рішення, тому що тільки лікар може правильно визначити час його початку і ступінь робочого навантаження для хворої людини. З урахуванням стану хворого визначається і вид праці, рекомендований в кожному окремому випадку.

    ОтветитьУдалить
  22. Механотерапия — комплекс лечебных, профилактических и восстановительных упражнений с помощью специальных средств (аппараты, тренажёры) с целью улучшения подвижности суставов, отдельных мышц и их групп для увеличения функциональной адаптации больного. это важная часть физической реабилитации человека, особенно после травм или перенесенного артрита и артроза. При этом данный вид реабилитации может быть как основным, так и вспомогательным. Особенно часто можно встретить сочетание механотерапии с лечебной физкультурой, гимнастикой, массажем или даже физиотерапией.

    ОтветитьУдалить
  23. Трудотерапия - активный метод восстановления и компенсации нарушенных функций при помощи различной работы, направленной на создание полезного продукта.

    Благоприятное воздействие труда в системе реабилитации, адаптации является клинически установленным фактов.

    При трудотерапии сам процесс функционирования пораженной системы выступает в качестве лечебно-восстановительного и поддерживающего фактора. Трудовые движения и операции стимулируют физиологические процессы, вызывают гармоничное функционирование основных систем пациента, мобилизуют его волю, дисциплинируют, приучают к концентрации внимания, создают бодрое настроение, освобождают (отвлекают) от мыслей о болезни, возбуждают психологическую активность, направляя ее в русло предметной, осмысленной, результативной и дающей удовлетворение деятельности. Так же я считаю, трудотерапией можно наказывать детей. Это полезно и пусть привыкают к труду)

    ОтветитьУдалить
  24. Трудотерапия
    (therapy) – направление реабилитации, цель которого – помочь в исцелении от заболевания или в адаптации совладании с инвалидностью. Трудотерапия – одна из трех реабилитационных специальностей, признанная в системе государственного здравоохранения (наряду с физиотерапией и речевой терапией). Это направление имеет непосредственное отношение к повседневной жизни. В больничных условиях трудотерапевты занимаются преимущественно физическими проблемами, т. е. восстановлением бытовых навыков (например, умения одеваться и умываться), предписанием лечебного труда (в частности, художественное творчество, столярные работы, групповые обсуждения) и снабжением ортопедическими приспособлениями, протезами, инвалидными колясками.

    ОтветитьУдалить
  25. Механотерапия – специфические лечебные, профилактические и восстановительные упражнения с применением различных средств: тренажёров, аппаратов. Благодаря такой терапии улучшается подвижность суставов, мышц (как отдельных, так и их групп), а также улучшается физическая адаптация больного после перенесённого заболевания.

    Механотерапия используется как основной метод реабилитации, так и как вспомогательный при применении физиотерапии, лечебного массажа, лечебной гимнастики и физкультуры.

    Благодаря такому сочетанию улучшается локализация действий различных нагрузок: сжатие-растяжение мышц, регулировка колебаний, работа над каждым конкретным участком при бдительном наблюдении врача либо реабилитолога, которые вовремя могут скорректировать физические нагрузки или приписать выполнение новых, более действенных.

    ОтветитьУдалить
  26. Відео 1:
    Дуже цікаві та потрібні знаряддя для лікування здоров'я людей,у яких є проблеми зі здоров'єм та порушенням функцій тіла.

    ОтветитьУдалить
  27. Відео 2:
    Цікаві и дуже старі тренажери,які роблять більше 100 років,це дуже незвичайно,і заслуговує великих наград,томущо зараз зовсім не зосталось тренажерів які б проробили більше 100 років

    ОтветитьУдалить
  28. Відео 3:
    Дуже цінний и ефективний тренажер,томущо так сказати,що він сам виконує всю роботу.І можна управляти ним,швидкість і темп

    ОтветитьУдалить
  29. Відео 4:
    Я в шоці просто,що вони ще роблять,і на мою думку вони дуже ефективні хоть і старі.Що означає зроблено в СССР

    ОтветитьУдалить
  30. Відео 5:
    На мою думку це самий кращий метод реабілітації.Томущо трудотерапія приділяє увагу повсякденній діяльності, тому що є наріжним каменем самостійного життя.

    ОтветитьУдалить
  31. 4 завдання:
    По відео зрозумів що трудотерпія може віличи і рак,і ще зрозумів що якщо людина хвора и лінива то їй трудотерапія не допоможе

    ОтветитьУдалить
  32. Враховуючи що людський організм, а ще я його називаю механізмом бо вся сістема нашого тіла пов'язаня одна з одним, хочу написати що ці тренажери дуже цікаві та орігенальні(думаю що копій немає) воні допомогають відновити фунціональність людини після потрапляння в аварію та тяжких захворювань. Тренажери демоснтрують згибання-розгибання, ротацію та єкстензію рухів у суставах. Ще вони допомогають для запобігання хвороб та різних недугів у людини та укріплює її в цілому.

    ОтветитьУдалить
  33. Відео дуже цікаві. Взнала багато нової інформації, історію виникнення Механотерапіі. Як поліпшити с воє здоров'я завдяки різних тренажерах які самі працюють. За допомогою Механотерапіі відновлюються рухливість суглобів, зміцнення м'язів.

    ОтветитьУдалить
  34. Так, дякую, але хто це надав коментар?

    ОтветитьУдалить