вторник, 7 апреля 2020 г.

4 тиждень дистанційного навчання

Завдання

1. Прочитайте матеріал лекції 5.  ЛФК при захворюванні внутрішніх органів

2. Напишіть визначення у зошит: гіпертонічні стани, ателектаз, абсцес легенів, бронхіальна астма.

3. Заповніть таблицю: за прикладом
Захворювання
Ознаки
Засоби ЛФК
Протипоказання
Гіпертонічний стан
Тривале підвищення артеріального тиску вище рівня належних величин (судинна вегетативна дистонія, гіпертонічна хвороба).
Порушення вегетативної регуляції судинного тонусу.
Клініка вегетативної дистонії гіпертонічного типу характеризується підвищеною дратівливістю, стомлюваністю, розладом сну, болями в області серця.

Загально-розвиваючі фізичні вправи, підібрані відповідно до віку, фізичним розвитком і станом дитини, гри малої й середньої рухливості, що забезпечують на початку лікувального курсу навантаження нижче середньої,  середньої інтенсивності. Провідними засобами для рішення спеціальних завдань є прості по виконанню гімнастичні вправи для середніх м'язових груп з більшою кількістю повторень, малої інтенсивності силові вправи в ізометричному (без зміни довжини м'язів) режимі, махові, дихальні з акцентом на діафрагмальний подих, вправи в розслабленні, ходьба в повільному темпі. До спеціальних вправ ставляться також сприятливому відновленню порушеної координації рухів (у рівновазі, на координацію й т.п.). Виключаються швидкісно-силові вправи.
Різкі рухи




Комментариев нет:

Отправить комментарий