воскресенье, 10 мая 2020 г.

9 тиждень дистанційного навчання

Тема. Корекція зору.


1. Пройдіть тести за посиланням. Напишіть результат https://www.laserplus.com.ua/uk/services/eye-diagnostics/eye-examination-online/.

2. Виконайте вправи. Надішліть фото.

3. Вправи для очей
Вправа 1. Легке натискання точки Цінмін. Для цього великими пальцями обох рук (лівою рукою зліва, правою — справа) злегка нати¬снути ці точки в бік перенісся. Як знайти точку Цінмін? Вона розта¬шована посередині між внутрішнім кутом ока та верхньою точкою перенісся. Це невеличка впадинка на кістці. Натискають 8 разів.
Вправа 2. Коловий масаж орбіти ока. Великі пальці обох рук вста¬новлюють з двох боків обличчя на точці Тайян. Вказівні пальці розта¬шовують на очних орбітах. Тримаючи великі пальці на точці Тайян, масажувати навколо ока. Цю точку знаходять, доторкнувшись паль¬цем посередині між зовнішнім кутом ока та зовнішнім кінцем брови, відвести його трохи в напрямку потилиці, де також є западинка. Треба чотири рази натиснути на точку й чотири рази обвести вказівним па¬льцем навколо ока.
Вправа 3. Легке натискання точки Сибай вказівними пальцями обох рук. Точка чотири рази масажується рухами, спрямованими всереди¬ну обличчя, чотири рази — назовні. Важливо правильно знайти точку Сибай: від середини ока подумки провести лінію вниз до западинки на кістці.
Вправа 4. «Сухе вмивання». Пальцями обох рук проводити коло¬вий рух від рота до носа, до лоба і по точці Тайян збоку. Виконуючи вправу, рахують до чотирьох.
Кожну вправу повторювати по 4 рази.
Спеціальні вправи для профілактики та поліпшення зору

4. Вправи на релаксацію
1. Накривання очей долонями.
Сидячи на стільці, прийняти зручне положення, заплющити очі, накрити їх долонями так, щоб середина правої долоні була перед пра¬вим оком, а лівої — перед лівим (пальці схрещені на лобі). Не давіть на очі! Лікті опустити на коліна. Чим чорніший колір перед заплюще¬ними очима, тим більше розслаблення вони відчувають, тим ефектив¬ніший відпочинок. Виконувати 2—3 рази на день по 10—20 хв. Най¬простіший та найефективніший метод корекції зору.
2.            Похитування.
Стати прямо, ноги ледь розставити, руки опустити вздовж тулуба, зберігаючи вільний стан, похитуватися зі сторони в сторону, уявляючи себе маятником. Рухатися повільно. Можна трохи піднімати п'яту, але не відривати ступню від підлоги. Тулуб тримати прямо (вперед не на¬хилятися), ноги не згинати. Похитування треба виконувати біля вікна чи дивлячись на нерухомий предмет на стіні. Похитавшись 1 хв, за¬плющіть очі та, продовжуючи похитування, уявіть те, що побачили. Розплющіть очі та продовжуйте рух ще 1 хв. Виконувати вправу треба тричі на день по 5—10 хв.
3.            Моргання.
Моргати 1—2 раза кожні 10 с (але без зусиль), особливо під час читання. Дуже простий та ефективний шлях зняття напруження.
4.            Сонячне світло.
Заплющити очі, повернути обличчя до сонця та повільно повертати голову із сторони в сторону, щоб промені рівномірно потрапляли на всі частини ока. Виконувати тричі на день по 10 хв, якщо є можливість. Це сприяє припливу крові до очей та розслабленню м'язів та нервів очей.
5.            Холодна вода.
Хлюпнути на заплющені очі водою, але не сильно, з відстані 2 см. Повторити процедуру 20 разів, потім витерти заплющені очі рушни¬ком. Процедуру повторювати не менш ніж тричі на день.

5. Вправи для м 'язів очей
1.            Якомога м'якше переводьте очі вгору та вниз 6 разів. Очі повинні рухатися повільно та з рівними інтервалами. Не докла¬дайте зусиль. Повторити 2—3 рази у 6 рухів з паузами 1—2 с між циклами.
2.            Рухайте очима із сторони в сторону з максимальною ампліту¬дою, без зусиль. Виконати 6 разів. Повторити цикл 2—3 рази з пауза¬ми 1—2 с.
3.            Піднесіть вказівний палець правої руки на відстань приблизно 20 см до очей, потім переведіть погляд з пальця на який-небудь вели¬кий предмет (вікно, двері) на відстані 3 см і більше. Переводьте по¬гляд 10 разів, потім відпочиньте 1 с та повторіть вправу 2—3 рази. Виконуйте вправу швидко. Це найкраща вправа для тренування ако¬модації, її слід виконувати часто.
4.            Рухайте очима повільно та м'яко по колу в один бік, потім в ін¬ший по 4 кола у кожен. Потім 1 с відпочиньте й повторіть цикл 2—З рази. Цю вправу треба виконувати після того, як кілька секунд очі були накриті долонями.
Усі разом вправи займуть 4—5 хв.
Вправи на розслаблення м 'язів шиї
1.            Станьте вільно, руки опущені. Підніміть плечі якомога вище. Тримаючи їх у цьому стані, відведіть назад до знемоги, опустіть і по¬верніться у вихідне положення, роблячи таким чином колові рухи пле¬чима достатньо швидко. Повторити вправу 25 разів безперервно.
2.            Те саме, але у зворотному порядку: відведіть плечі назад, підні¬міть найвище, переведіть уперед, опустіть та поверніться у вихідне положення. Повторити безперервно 25 разів.
3.            Опустіть підборіддя найнижче на груди, шию розслабте, по¬тім підніміть голову та відкиньте її назад якнайдалі. Повторити 12 разів.
4.            Максимально поверніть голову вліво (тулуб повинен залишати¬ся прямим), повернутися у вихідне положення. Те саме вправо. По¬вторити 10 разів у повільному темпі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий